Submenu

Meet the partners: Barli laat zien dat bouwen efficiënter en duurzamer kan!

Tjitske Groenveld 21-11-2022
425 keer bekeken 0 reacties

 

Wil je graag schrijven over een onderwerp met betrekking tot de energietransitie? Heb je interessante inzichten of een bepaalde visie die je graag met andere gebruikers wilt delen? Log in, pak je digitale pen en voeg je blog op deze pagina toe! 

Wil je reageren en meepraten? Log in en doe dat dan vooral!

Circulair bouwen is veel normaler dan je denkt. Het bewijs? Dat leveren de ketenpartners van de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen (BACB). In deze videoreeks laat steeds een partner zien wat hij doet voor onze circulaire economie. In de tweede aflevering: bouwbedrijf Barli.

De Brabantse Aanpak Circulair Bouwen

‘Het Nieuwe Normaal’ stelt hogere eisen aan bouwprojecten die volgens hen meer circulair moeten worden ingericht. Onder een circulariteit kan men denken aan de inzet van biobased materialen, demontabele bouwen of het reduceren van afval. De aanpak moet ertoe leiden dat er minder grondstofverbruik, CO2, stikstof, afval en water verbruikt wordt door bouwprojecten.

"Als keten hebben we een gezamelijke verantwoordelijkheid"

"Mijn boodschap aan de ketenpartners zou vooral zijn: samenwerken". Aldus commercieel adviseur Jelle Smeehuijzen in onderstaande video. Een gezamelijke verantwoordelijkheid vraagt om een gezamelijke aanpak van de hele keten. "Ik denk dat het gesprek over de balans tussen de betaalbaarheid en circulariteit en maakbaarheid heel belangrijk is". De Brabantse Aanpak Circulair Bouwen (BACB) is er om van elkaar te leren, inzichten te krijgen in circulaire vraagstukken en elkaar hierover te inspireren. Op dit moment doen ze dit aan de hand van bijeenkomsten, interviews, video’s en gesprekken. 

Aansluiten, vragen of gewoon meer informatie?

Meer dan 20 organisaties zijn inmiddels aangesloten bij de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen. Draagt u ook bij aan bouwend Brabant? Dan bent u een onmisbare partner van circulair bouwen het nieuwe normaal te maken. Neem contact op via zonneveld@squarewise.com.

Afbeeldingen

De visie van Barli over de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen