Submenu

Webinar 'Praktijkvoorbeeld Proeftuin Katwijk Hoornes'

26-11-2020 124 keer bekeken 0 reacties

Begin

14-12-2020 om 14:30

Einde

14-12-2020 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Webinardrieluik over warmtenetten op buurt- en blokniveau

Wilt u weten waar en hoe warmtenetten kansrijk zijn voor een blok of buurt? Neem dan deel aan de drie webinars over kleinschalige warmtenetten, op 30 november, 7 december en 14 december aanstaande. Hierin staan technische innovaties en inspirerende casussen van proeftuinen aardgasvrije wijken centraal.

Programma

Tijdens deze webinarreeks wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden, innovaties en inspirerende praktijkvoorbeelden. Hierdoor krijgt u handvaten om concrete stappen in de warmtetransitie te zetten. De webinars bestaan niet alleen uit presentaties maar er is ook uitgebreid gelegenheid voor vragen, discussies en het uitwisselen van ervaringen.

In deze webinars krijgt u onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de voor- en nadelen van een kleinschalig warmtenet?
  • In welke situatie is een kleinschalig warmtenet technisch toepasbaar?
  • Welke innovaties zijn er beschikbaar en in ontwikkeling, zowel technisch als met betrekking tot financiering en governance?
  • Hoe selecteer je een betrouwbare aanbieder of aanbiederscoalitie?

Heeft u nog andere vragen, dan kunt u deze op het aanmeldformulier kwijt.

14 december (14:30 - 16:00 uur): webinar ‘Praktijkvoorbeeld Proeftuin Katwijk Hoornes’

Warmtenet met aquathermie en collectieve warmtepomp. 
Merel Gravemaker van Gemeente Katwijk vertelt samen met haar technische team het verhaal van de ontwikkeling van het warmtenet in Katwijk.

Voor wie?

De webinars zijn bedoeld voor gemeenten en hun lokale samenwerkingspartijen. Werkt u aan de Transitievisie Warmte of (ook) aan de realisatie van een aardgasvrije wijk of buurt? Meld u dan hier aan.

Achtergrond

Kansen voor warmtenet op buurt- en blokniveau
 In Nederland wordt door gemeenten in de proeftuinen aardgasvrije wijken hard gewerkt aan warmtevoorziening zonder aardgas. Dat doen zij in nauwe samenwerking met lokale partijen en innovatieve ondernemers. Er zijn meerdere technische oplossingen mogelijk, ieder met zijn specifieke mogelijkheden en uitdagingen. In verschillende proeftuinen is gebleken dat een groot warmtenet in één keer aanleggen organisatorisch, technisch en financieel lastig is. Een meer modulaire opbouw en beginnen met kleinere warmtenetten op buurt of blokniveau kan dan een goed alternatief zijn. Er zijn veel technische innovaties beschikbaar en in ontwikkeling waarmee deze oplossing goed gerealiseerd kan worden.

Organisatie 
Deze webinarreeks wordt georganiseerd door het programma Uptempo! (onderdeel van TKI Urban Energy) dat tot doel heeft om innovaties op energiegebied sneller te koppelen aan marktinitiatieven. De organisatie vindt plaats in nauwe samenwerking met het Programma Aardgasvrije Wijken (VNG Kennis- en Leerprogramma en BZK-PAW team) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen