Submenu

Webinar 'Proeftuinen aardgasvrij: van plannen naar actie'

13-04-2021 86 keer bekeken 0 reacties

Begin

15-04-2021 om 16:00

Einde

15-04-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De afgelopen weken is de discussie over aardgasvrije wijken stevig opgelaaid. Daarnaast staat de derde selectieronde voor de proeftuinen voor de deur; naar verwachting kunnen gemeenten vanaf juni weer aanvragen indienen. Veel gemeenten zoeken, in deze roerige tijd, naar het juiste vervolg op de eerste twee rondes. Hoe maak je nou goede plannen met de wijk en hoe worden ze ook echt ‘van de wijk’? Deze thematiek staat centraal in het webinar van donderdag 15 april.

Actieve participatie noodzakelijk

Samen moeten we de energietransitie voor elkaar krijgen. Dit betekent ook dat we met elkaar keuzes moeten maken over de alternatieven van aardgas. Als gemeente kun je hierover geen besluiten nemen zonder dat bewoners hebben meegedacht; er is draagvlak nodig en dit vraagt om een democratisch proces. Door krachten te bundelen én stap voor stap aan de slag te gaan, haakt een brede groep aan en niet alleen degenen die al actief met verduurzaming bezig waren.

Programma webinar

  • Wat leeft er nu écht onder gemeenten en bewoners?
  • Hoe vind je initiatiefnemers die zich willen bezighouden met een wijkplan aardgasvrij?
  • Hoe zorg je ervoor dat het draagvlak vergroot?
  • En hoe houd je bewoners enthousiast?

In het webinar delen wij onze kennis en expertise graag met je. Het webinar is met name interessant voor gemeenten en provincies.

Klik hier om je aan te melden.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen