Submenu

Kennissessie: Hoe leiden de RES en Transitievisies Warmte tot structurele inzet van bewoners zélf?

15-02-2022 191 keer bekeken 0 reacties

Begin

15-03-2022 om 16:00

Einde

15-03-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Regionale Energiestrategieën staan op papier en elke gemeente is inmiddels een Transitievisie Warmte rijker. Een plan dat inzichtelijk maakt welke alternatieve warmtevoorzieningen tot de mogelijkheden behoren en in welke wijken de meeste potentie is om op korte termijn mee aan de slag te gaan.

 

RES en Transitievisie Warmte zijn (bijna) een feit, en wat dan?

Maar hoe werkt dat dan? Hoe dicht je het gat van plannen en ideeën op papier naar de praktijk? Hoe zorg je voor een situatie waarbij er samen met bewoners wordt opgetrokken? En dat bewoners mede-eigenaar worden van vervolgplannen? Zodat ze samen besluiten over te gaan tot actie en met elkaar bepalen wat in hun buurt werkt. Met als inzet: niet alleen een succesvolle wijkaanpak, maar ook een geslaagde uitvoering van de lokale energiestrategie en Transitievisies.

Speciaal voor gemeenten organiseert Stichting Buurkracht in januari en februari verschillende keren een interactieve online Kennissessie.

 

Interactieve online Kennissessies

De Kennissessie is kleinschalig en interactief van aard. Zo is er voldoende gelegenheid om ervaringen te delen en om in te gaan op uw eigen dagelijkse praktijk en specifieke vragen. 

Ik wil mij aanmelden

 

Programma Kennissessie

Na de digitale ontvangst laten we diverse vraagstukken de revue passeren, zoals: Hoe neem je bewoners van startbuurten mee? Wanneer en waarbij betrek je de bewoners? Hoe creëer je eigenaarschap bij bewoners? Hoe zorg je voor een breed gedragen plan? 

We wisselen met elkaar ervaringen uit en illustreren situaties aan de hand van praktijkvoorbeelden. Na een uur ronden we het officiële programma af, wie wil blijft nog even nababbelen.

 

Na afloop van de sessie weet u hoe u participatie op gang kunt brengen en houden, kent u voorbeelden van succesvolle buurtinitiatieven en heeft u ideeën opgedaan om dit toe te passen in uw eigen gemeente.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen