Submenu

Nationale Industriedialoog: Energy hubs

05-06-2024 56 keer bekeken 0 reacties

Begin

20-06-2024 om 13:00

Einde

20-06-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Heeft u een bedrijf in de industrie en wilt u graag uw bedrijfsprocessen elektrificeren? Maar zit u een gebied waar het elektriciteitsnet overvol is (netcongestie)? Mogelijk biedt een energiehub een oplossing. Wilt u hier meer over weten? Meld u dan aan voor de Nationale Industriedialoog op 20 juni.

De 2e editie van de Nationale Industriedialoog staat in het thema van energiehubs. Veel bedrijven willen voor hun bedrijfsprocessen af van fossiele brandstoffen en die vervangen door elektriciteit. Door de grote vraag stijgt de drukte op het elektriciteitsnet ook. Dan kan er netcongestie ontstaan en kunnen energiehubs een oplossing bieden. 

Toch is er nog veel discussie over wat een energiehub is en wat de industrie daarmee kan. Via energiehubs kunnen groepen bedrijven en/of inwoners samenwerken om de opwek, opslag, conversie (omzetten van energie) en het verbruik van energie met elkaar af te stemmen

Voor wie?

  • Industriële energieverbruikers vanaf 10 miljoen kwh/j of 170.000 m3 gas/J
  • overheden
  • netbeheerders
  • consultants
  • toeleveranciers

Programma

Tijdens deze middag kunt u luisteren naar verschillende sprekers. Zij vertellen onder andere over de belofte van energiehubs, congestie in het hoogspanningsnet, de uitdagingen van de energiecoöperatie in de Amsterdamse Haven. Ook gaat u gezamenlijk werken aan een interactieve casus.

In opdracht van:

  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Meld je aan

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen