De energietransitie vraagt, samen met nieuwe ruimtelijke en economische ontwikkelingen, om aanpassing en snelle uitbreiding van het energiesysteem. Tegelijkertijd wordt de ruimte in Nederland schaarser en zijn de energienetten niet van de ene op de andere dag uitgebreid.
Hoe passen we een toekomstbestendig energiesysteem in in de fysieke leefomgeving met behulp van onder meer energievisies en pMIEK’s? Hoe nemen we daar de ontwikkeling en integratie in mee van energiedragers zoals warmte, waterstof en groen gas? Hoe werken we op verschillende schaalniveaus samen? Welke oplossingen zijn er onder andere op het gebied van sneller bouwen en het elektriciteitsnet beter benutten om netcongestie zoveel mogelijk te beperken? En welke instrumenten hebben we nodig?
Er zijn verschillende workshops en sessies waaraan je kunt deelnemen, zoals
- Toelichting op de nieuwe flexibele contractvormen door de ACM
- Hoe ga je als gemeente om met bedrijven(terreinen) die in de wachtrij staan?
- De samenwerking tussen gemeenten en netbeheerders in de buurtaanpak
- Werken aan een integraal energiesysteem op gemeentelijk schaalniveau
- Het opstellen en doorontwikkelen van pMIEK’s en energievisies
- De rol van de energyboards en de samenwerking met regio’s
- Leer- en kennisprogramma energieplanologie
Doelgroep
Ambtenaren en adviseurs van gemeenten, provincies, het rijk en medewerkers van netbeheerders en Novex-, RES-, metropoolregio’s. Denk aan de domeinen duurzaamheid en energie, ruimtelijke ordening en planologie, grondzaken, openbare ruimte, bodem en ondergrond, economische zaken, wonen, gebiedsontwikkeling en mobiliteit.
Aanmelden
Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt. Vanaf dat moment kun je je aanmelden via de onderstaande knop.
Aanmelden
Hiermee ben je verzekerd van een plaats en blijf je op de hoogte van het inschrijfmoment voor de interactieve rondes en andere updates.
Meer informatie
Heb je behoegfte aan meer informatie over het congres? Ga dan naar de website van VNG.