Submenu

Subsidie voor verduurzaming maatschappelijk vastgoed (DuMaVa)

Tessel de Rooij 12-10-2022 267 keer bekeken 0 reacties

Deze maand is de subsidie voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed geopend. Hiermee kan een deel van het advies en de uitvoering van duurzame maatregelen worden vergoed. Het ontzorgingsloket helpt eigenaren bij het aanvragen van deze en andere subsidies.

Van enkelvoudige maatregelen tot integraal pakket

Je kunt als beheerder een vergoeding krijgen voor het uitvoeren van enkelvoudige maatregelen, zoals het isoleren van gebouwen of het plaatsen van zonnepanelen. Het is ook mogelijk om de subsidie aan te vragen voor een combinatie van maatregelen, het zogenaamde integrale pakket. Het ontzorgingsloket maatschappelijk vastgoed kan je adviseren over welke maatregelen het beste passen en ondersteunen bij het aanvragen van de subsidie, bijvoorbeeld door een energiescan maken. 

Hoeveel subsidie kan ik aanvragen?

Hier is niet één antwoord op. Hoeveel subsidie je kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. Kies je voor het uitvoeren van 1, 2 of 3 verduurzamingsmaatregelen, of een integraal verduurzamingsproject? Dan krijg je verschillende hoeveelheden subsidie toegewezen, indien je voldoet aan de eisen en je voldoende investeert. Op deze pagina lees je er meer over.

Hoe kom ik in aanmerking?

Zoals we hierboven al kort noemden, zijn er enkele voorwaarden verbonden aan het aanvragen van subsidie. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Je voert 1,2 of 3 maatregelen uit de maatregelenlijst óf een integraal project uit. De maatregelenlijst vind je hier.
  • De verduurzamingsmaatregelen voer je uit op basis van een energieadvies (of vergelijkbaar advies);
  • Jouw maatschappelijk vastgoed is opgeleverd voor 2012;
  • Je start met verduurzamen nádat je een subsidieaanvraag hebt ingediend;
  • Je realiseert de verduurzamingsmaatregelen binnen twee jaar na subsidieverstrekking. Een integraal project realiseer je binnen 3 jaar;
  • Voor de verduurzamingsmaatregel(en) waarvoor je DUMAVA-subsidie aanvraagt, is geen andere subsidie verleend.

Lees hier meer over alle voorwaarden.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Je hebt een energieadvies nodig om een aanvraag te kunnen indienen. De eisen hiervan hangen af van het type maatschappelijk vastgoed. Zo kunnen eigenaren van monumentale gebouwen bijvoorbeeld een DuMo-scan aanvragen. Als ontzorgingsloket kunnen wij helpen met een energiescan die voldoet aan de eisen en je ondersteunen bij je subsidieaanvraag. De aanvraag indienen gaat via deze website.

Let op: het budget voor deze regeling is overtekend. Dit betekent dat er meer aanvragen zijn binnengekomen dan er budget beschikbaar is. Maar, het loont nog steeds om je aan te melden, want niet alle aanvragen worden goedgekeurd. Zodra er een aanmelding wordt ingetrokken, wordt de volgende in de lijst behandeld. Ook wordt de regeling binnenkort voor de tweede keer geopend. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is bezig om deze verlenging spoedig te laten plaatsvinden. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus! 


 

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen