Submenu

Dit was de reizende markt van Brabant Doet Wat

Dominique Proksch 21-12-2022 267 keer bekeken 0 reacties

Hoe provincie Noord-Brabant in 2022 met Brabanders in gesprek ging over een groener, schoner en duurzamer Brabant.

Iedereen kan een steentje bijdragen aan een groener, schoner en duurzamer Brabant. Zetten Brabanders bijvoorbeeld de televisie uit als ze er niet naar kijken? Pakken ze de fiets voor korte afstanden? En liggen er bijvoorbeeld al zonnepanelen op de daken van Brabanders? Allemaal mogelijkheden om samen minder energie te verbruiken en meer duurzame energie op te wekken. En dat is wat de provincie Noord-Brabant wil bereiken. De energietransitie is immers een verantwoordelijkheid van iedereen. Om het gesprek over de energietransitie met inwoners aan te gaan, ging de provincie in 2022 de boer op.

Bekijk de resultaten in dit digitale magazine


Naar de Brabander toe

De reizende Brabant Doet Wat mini-markt was in 2022 op 9 plekken in Brabant te vinden. De provincie ging naar inwoners toe. Van een zomerbraderie tot een groei- en bloeimarkt en een klimaatfestival. Op de mini-markt konden Brabanders ontdekken hoe duurzaam zij al bezig zijn, een van de groene challenges aangaan, ideeën delen op de Durf & Turf-wand of in gesprek gaan met energie-experts voor persoonlijk advies.

De locaties in 2022

De reizende mini-markt was dit jaar in Tilburg, Oosterhout, Den Bosch, Budel, Eindhoven, Waalwijk, Oss en Breda te vinden. Ook stond de mini-markt op de Dutch Design Week.

De provincie voerde ruim 500 interessante gesprekken over de energietransitie. Wat bleek: ruim 75% van de ondervraagden is bezorgd over klimaatverandering en iets meer dan 50% wekt al een deel van hun eigen energie op. De uitgebreide resultaten inclusief video- en fotomateriaal lees en bekijk je in deze digitale terugblik.

Vervolg in 2023

De campagne heeft veel inzichten gegeven over het sentiment rondom de energietransitie. En werd erg gewaardeerd door gemeenten en bezoekers. Daarom krijgt de campagne in 2023 een vervolg. De details daarvan moeten nog ingevuld worden. Maar ken jij een locatie of evenement waar we zeker aanwezig moeten zijn? Of wil je verder praten over deze campagne? Neem dan contact op via teamduurzaamheid@brabant.nl.

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen