Submenu

Nieuwe SBIR (Small Business Innovation Research) geopend voor netcongestie

Rutger Diepenhorst 08-04-2024 144 keer bekeken 0 reacties

Heb jij innovatieve ideeën om de benuttingsgraad van elektriciteitsnetwerken te verhogen? Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) daagt partijen uit om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen met behulp van de Small Business Innovation Research (SBIR)-oproepen.

Wat is SBIR?

Bij Small Business Innovation Research (SBIR)-oproepen krijgen ondernemers de ruimte om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen. Vooral op het gebied van artificiële intelligentie (AI), mobiliteit, onderwijs en in dit geval netcongestie. De tender bestaat uit verschillende fases, waarbij voor iedere fase een budget beschikbaar is.

Via de nieuwe SBIR die vorige week opende, daagt het ministerie van EZK partijen uit om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. De ontwikkeling moet zorgen voor een verhoging van de benuttingsgraad van elektriciteitsnetwerken. Nadrukkelijk (maar niet exclusief) denkt men aan innovaties die bestaan uit het slimmer ontwerpen of het slimmer operationeel gebruiken van bestaande infrastructuur.

Geïnteresseerd?

Heb jij een bedrijf dat mogelijk een oplossing kan bieden? Of ken je een bedrijf waarop dit van toepassing is? Kijk dan op de website van RVO. Op 18 april vindt er een informatiebijeenkomst plaats in Utrecht. Er kan vanaf 2 april t/m 14 mei (17u) ingeschreven worden op de tender.

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen