Submenu

Dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen

Rob van der Rijt 21-04-2021
155 keer bekeken 0 reacties

Het Klimaatplein is in september 2020 gestart met de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie. Aan de ruim zeventig deelnemende mkb-bedrijven aan de alliantie is de vraag voorgelegd welke deelonderwerpen van CO2-neutraal ondernemen zij extra belicht willen zien in de vorm van een webinar.

De zeventig bedrijven in de Alliantie Klimaatactie zijn al bezig om de eigen uitstoot van broeikasgassen te reduceren met 40% in 5 jaar tijd. Zij krijgen via de Alliantie Klimaatactie kennis en inspiratie aangereikt om een extra stap te kunnen zetten.

Drie onderwerpen

Naar deze drie onderwerpen bleek bij de ondernemers vraag te zijn:

  1. CO2-ketenimpact: waar in de productieketen is, in samenwerking met toeleveranciers en afnemers, CO2-uitstoot te verminderen?
  2. Het split incentive dilemma: ondernemers willen hun gebouw wel verduurzamen, maar huren het, hoe is samen met de verhuurder te komen tot duurzame stappen?
  3. De mogelijkheden van elektrisch vervoer: wat zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen?

Tijdens een webinar op 19 mei aanstaande >, welke openbaar toegankelijk is, zullen deze onderwerpen door experts belicht worden.

Kennisdeling

Alle Nederlandse bedrijven en instellingen zijn uitgenodigd om het webinar op woensdagmiddag 19 mei bij te wonen. Het webinar is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen