Provincie Noord-Brabant ontwikkelt Energiemonitor

Remy van Beek
5 keer bekeken 0 reacties

De provincie Noord-Brabant heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een monitoringssysteem dat inzicht biedt in de stand en de ontwikkeling van de energietransitie in Brabant. Inmiddels is deze monitor opgeleverd en is er een handzame infographic van gemaakt.

Of zoekt u

Communicatie

Monitoren van de Brabantse energietransitie

De provincie heeft in haar beleid twee klimaatdoelen voor 2030 centraal staan: in 2030 is 50% van de energie opgewekt uit duurzame bronnen en de CO2-uitstoot met 50% gereduceerd ten opzichte van 1990. Met de monitor maakt de provincie inzichtelijk hoe het staat met de voortgang van deze doelen: voor heel Brabant, per RES-regio en per transitiepad aan de hand van verschillende indicatoren. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van data die al door diverse organisaties (zoals CBS, RVO en Enexis) worden verzameld. De resultaten uit de monitor zijn door het gebruik van landelijke definities te vergelijken met andere provincies en het Rijk.

Brabantse energietransitie in cijfers

Onderstaande infographic toont enkele highlights uit de monitor. De infographic laat onder meer zien dat er op het gebied van gebouwde omgeving en mobiliteit stappen zijn gemaakt. De infographic biedt ook inzicht in de stand van zaken rondom de opwek van hernieuwbare energie en de CO2-uitstoot in Brabant.

Infographic energiemonitor 2022

Publicatiedatum: 31-03-2022

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen