Podcast interview Sustainabul MBO-award

Minke van Boekel
5 keer bekeken 0 reacties

Het Koning Willem I College behaalde de eerste plek bij de SustainaBul MBO-awards 2021 en is daarmee uitgeroepen tot het duurzaamste MBO van Nederland.

Of zoekt u

Communicatie

Het college scoorde hoog op onderwijs en haalde in totaal 279 van de 300 punten. Om meer te weten te komen over waarom juist dit MBO deze award won, sprak Brabant Geeft Energie met Rob de Vrind, duurzaamheidscoördinator van het KWIC.

Rob vertelt in de eerste podcast van Brabant Geeft Energie onder andere over de ‘whole school approach’ en hoe je de Sustainable Development Goals (SDG’s) integreert binnen het onderwijs. Het gaat dus om hoe je duurzaamheid naar buiten toe organiseert, maar ook naar studenten toe. Van beleid en visie tot actieplan en bewijsvoering. Ook licht hij toe hoe het met de eigen windmolen van het KW1C, Avans en de HAS zit. Tips op het gebied v an duurzaamheid heeft de bevlogen coördinator Duurzaamheid & Milieu natuurlijk te over. Luister je mee? https://www.brabantgeeftenergie.nl/podcast-interview-sustainabul-mbo-award/

Over Rob de Vrind

Rob de Vrind is al 40 jaar actief in het onderwijs, waarvan 22 jaar als coördinator Duurzaamheid & Milieu. Daarnaast is hij programma-manager van Duurzaam MBO Nederland. In deze hoedanigheid probeert Rob duurzaamheid al geruime tijd op de kaart te krijgen. Dat juist ‘zijn MBO’ het duurzaamste MBO in Nederland is geworden, ziet hij als kroon op zijn werk.

Publicatiedatum: 17-06-2022

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen