Watt? Nieuw bordspel geeft inzicht in energietransitie

Sander Barendregt
8 keer bekeken 0 reacties

Stel je staat aan het hoofd van een Europese regio en je hebt het doel om als eerste over te stappen naar 100% duurzame energie. Hoe ga je dit realiseren zonder de economie aan te tasten?

Of zoekt u

Communicatie

Het bordspel GigaWatt laat je als speler alle ‘ins and outs’ van de energietransitie zien en met welke dilemma’s je te maken krijgt. Als speler is het startpunt de vorige eeuw: de economie draait volledig op kolen- en gascentrales. De taak die je meekrijgt, is om deze voor het jaar 2050 om te vormen van een fossiele naar een 100% duurzame economie.

 

Stroomnet in balans houden

‘Niet meteen al je kolencentrales afbreken, maar ook niet te lang van deze verouderde technologie afhankelijk blijven’, geeft Jöbke Janssen als tip mee. Hij is één van de bedenkers en initiatiefnemers van het spel. Dat het spel inspeelt op actualiteit blijkt uit dat het stroomnet óók hier in balans moet zijn en in het hoogspanningsnet geïnvesteerd moet worden.

Lees hier meer over het spel

Publicatiedatum: 13-10-2022

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen