Nieuwe viewer brengt informatie over energiesysteem Brabant bij elkaar

Dominique Proksch
6 keer bekeken 0 reacties

Provincie Noord-Brabant heeft een nieuwe website gelanceerd waarop alle geo-informatie over het energiesysteem van Brabant samenkomt.

Of zoekt u

Communicatie
Toolkits & FAQ

In de zogeheten viewer vind je kaarten over grootschalige opwek en netinfrastructuur, het warmtebronnenregister en gerealiseerde SDE-projecten zon en wind, die met elkaar te combineren zijn.

Ook is de Energiemonitor, die de tussenstand van de Brabantse energietransitie in cijfers laat zien, toegevoegd aan de viewer. Dit maakt het dé startpagina voor onder andere beleidsmedewerkers om inzicht te krijgen in de Brabantse energietransitie.

Inzicht in (on)mogelijkheden energieplannen

De nieuwe viewer geeft een totaaloverzicht van het Brabantse energiesysteem door alle beschikbare informatie met elkaar te combineren. Hierdoor ontstaat er inzicht in de (on)mogelijkheden voor plaatsing van grootschalige opwek op land en dak, benutting van warmtebronnen en aansluiting van opwekkers van elektriciteit en warmte op bestaande of nieuw aan te leggen infrastructuur van elektra, gas en warmte.

Energiemonitor

Ook is de Energiemonitor toegevoegd aan de viewer. Met deze monitor maakt de provincie inzichtelijk hoe het staat met de voortgang van de klimaatdoelen voor 2030. Dit doet de monitor voor heel Brabant, per Brabantse RES-regio en per transitiepad aan de hand van verschillende indicatoren. De resultaten uit de monitor zijn door het gebruik van landelijke definities te vergelijken met andere provincies en het Rijk.

Continue doorontwikkeling

De viewer wordt door een team van specialisten continue doorontwikkeld. Hierdoor worden er steeds nieuwe kaarten en informatie aan de viewer toegevoegd. De energietransitie staat immers ook niet stil.

Ben je benieuwd geworden? Ga naar de viewer.

Publicatiedatum: 06-12-2022

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen