Dit was de reizende markt van Brabant Doet Wat 2023

Rutger Diepenhorst
5 keer bekeken 0 reacties

De provincie Noord-Brabant stond het afgelopen jaar op verschillende evenementen in Brabant met een reizende markt. Om in gesprek te gaan over de energietransitie en Brabanders uit te dagen om kleine stappen te zetten naar een groener, schoner en duurzamer Brabant.

Of zoekt u

Communicatie

Samen voor een duurzamer Brabant 

Iedereen heeft de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een groener, schoner en duurzamer Brabant. Ben je bijvoorbeeld al begonnen met het opwekken van je eigen energie? Schakel je de tv uit wanneer je niet kijkt? Of kies je ervoor om de fiets te pakken voor korte afstanden? Dit zijn allemaal manieren om samen minder (fossiele) energie te verbruiken of uit te stoten en meer duurzame energie op te wekken. En dat is precies wat de Provincie Noord-Brabant nastreeft. Voor een versnelling van de energietransitie is iedereen nodig. Brabant Doet Wat ging hierover in gesprek met bezoekers tijdens de reizende 'Brabant Doet Wat'-markt.  

De locaties in 2023 

De reizende mini-markt was dit jaar te vinden in Bergen op Zoom, Boxtel, Cuijk, Den Bosch, Eersel, Etten-Leur, Goirle, Oisterwijk, Someren, Son en Breugel, Tilburg en Waalwijk. De provincie ging naar inwoners toe. Van een jaarmarkt tot een foodfestival. Op de mini-markt konden Brabanders ontdekken hoe duurzaam zij al bezig zijn, ideeën delen op de Durf & Turf-wand of in gesprek gaan met energie-experts voor persoonlijk advies. 

De provincie voerde ruim 600 interessante gesprekken over de energietransitie. Wat bleek: ruim 75% van de ondervraagden beschikt over zonnepanelen. Daarnaast gebruikt iets meer dan 70% van de ondervraagden vaak gebruik van de eco-stand bij huishoudelijke apparaten. De uitgebreide resultaten vind je hieronder terug. 

 

 

Vorige slide

Volgende slide

Download de praatplaat hier 

Vergelijking met 2022 

De reizende markt van 2023 was de tweede editie; ook in 2022 sprak de provincie met inwoners van negen gemeenten over de energietransitie. Uit de gesprekken bleek dat inwoners in 2023 veel meer met het onderwerp ‘energiebesparing’ bezig waren dan in 2022, onder andere als gevolg van de gestegen energieprijzen. 

Publicatiedatum: 01-04-2024

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen