DEMI MORE - maakt monumenten duurzaam

2 keer bekeken 0 reacties

Het energiebeleid bij monumenten vraagt om een specifieke aanpak. Op het vlak van energieverbruik hebben monumenten vaak slechte prestaties vanwege het materiaalgebruik, de omvang van de ruimtes, de afwezigheid en moeilijke inbreng van isolatie in vloeren, muren en dak.

Energiebesparing

Verduurzamen maatschappelijk vastgoed

Met demonstratieprojecten verspreid over Noord-Brabant maak DEMI MORE innovatieve technieken en energiebesparende maatregelen in 6 verschillende monumenten tastbaar. Op die manier probeert het project andere belanghebbenden over de streep te trekken.

Daarnaasr werkt DEMI MORE aan een internationale standaard voor de certificering van de duurzaamheid van monumenten (BREEAM). Alle resultaten worden gebundeld in een krachtige toolkit voor de verduurzaming van erfgoed. De Europese Unie inversteerde van 2015 t/m 2019 bijna 2 miljoen euro in DEMI MORE.

Zo kan de monumentensector in Nederland en Vlaanderen haar bijdrage leveren aan de ambities van Europa 2020 én geven we ons verleden straks weer een toekomst.

Publicatiedatum: 18-05-2021

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen