Energiearmoede

6 keer bekeken 0 reacties

Hier verwijzen we u naar relevante informatie uit de pilots sociale innovatie in de energietransitie en de georganiseerde webinars. U vindt daar ook de link naar de pagina Energiearmoede van Volkshuisvesting NL. Het programma sociale innovatie (samenwerking provincie - Enpuls) liep tot 1 juli jl.

Energiebesparing

Energiearmoede

Of zoekt u

Sociale Innovatie
Project

Via de website Volkshuisvesting NL (link) vindt u actuele voorbeelden van aanpakken energiearmoede door gemeenten georganiseerd.

Wat organiseerden we binnen het programma sociale innovatie in energie (mei 2017 - 1 juli 2022):

- De pilot energie voor iedereen (link) met de gemeenten Tilburg - Breda - 's-Hertogenbosch - Bernheze 

- In co-opdrachtgeverschap met de gemeente Tilburg deed Het Pon Telos onderzoek naar haalbaarheid en betaalbaarheid (link) voor woningeigenaren en huurders. De data zijn via de RESsen gedeeld met alle gemeenten.

- Binnen de pilot Thuis Energiebesparen Doe je zo onderzochten we de meest voorkomende woningen in Brabant.  De lekcheck (link) bleek laagdrempelige manier om bewoners inzicht te geven in de eigen woning. Zie ook de pagina praktische tips (link).

Toen de energieprijzen snel begonnen te stijgen organiseerden we januari 2022 een masterclass verzorgd door Jan Willem Zwang, expert energiemarkten. Dit was het 5e webinar onder de titel 'in gesprek met de wetenschap' (link)U kunt de webinars terugzien en de presentaties van de sprekers downloaden. We vroegen Jan Willem naar de ontwikkelingen op de energiemarkt. 

- Op 6 april organiseerden we een webinar met Energie Nederland, Meerdere energiebedrijven vertelden over hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Van de gesprekken in de callcenters tot de aanpak achter de voordeur.

Onderstaand de links naar de verschillende presentaties en naar het webinar zelf

Drimmelen zette al snel de klusbus in: Zie deze link

We ondersteunden de corporaties en gemeenten in NO. Ze kiezen samen voor inzet van de  klusbus (link).

We ondersteunden de gemeente Eindhoven en de 4 corporaties (link) bij het inrichten van hun (klusbus) acties. 

Publicatiedatum: 15-12-2021

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen