Blauwdruk Burenregeling A16

19 keer bekeken 0 reacties

Hier vindt u alle relevante informatie over de succesvolle burenregeling EnergieA16. 156 omwonenden van de windmolens kunnen hier gebruik van maken. De meesten zijn inmiddels aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Start u ook een windproject? Gebruik deze blauwdruk voor uw burenregeling.

Energieopwek

Windenergie

Of zoekt u

Sociale Innovatie
Participatie

Bij de ontwikkeling van dit grote windproject werken bewoners, organisaties, ontwikkelaars en overheden samen. Er werd besloten dat 25 procent van het rendement uit de windparken ten goede komt aan de lokale omgeving en dat 156 huishoudens die het dichtstbij de windmolens wonen een speciale vergoeding krijgen om hun woning te verduurzamen, met maatwerkadvies en begeleiding. Deze bijzondere bovenwettelijke Burenregeling A16 is zonder dwang van de overheid tot stand gekomen.

Over de Burenregeling A16 is een apart verslag geschreven in opdracht van het programma Sociale Innovatie in de Energietransitie.

De belangrijkste documenten van deze regeling staan hieronder. Samen vormen zij een blauwdruk voor de Burenregeling:

  • Programma van Wensen lokale participatie
  • Aandeelhoudersovereenkomst ontwikkelaars
  • Convenant Energie 16
  • Green deal windenergie A16

Publicatiedatum: 24-11-2021

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen