Optimaal benutten Zonne-energie

19 keer bekeken 0 reacties

Inmiddels liggen op +/- 12 procent van alle daken van particulieren in Noord-Brabant zonnepanelen. Veel bewoners hebben echter geen geschikt dak. Het Netwerk Zonnecoaches Brabant ondersteunt nieuwe initiatieven van bewoners in Brabant. De pilot is afgerond maar het Netwerk Zonnecoaches gaat door.

Energieopwek

Zonne-energie

Of zoekt u

Sociale Innovatie

Profielschets Netwerk Zonnecoaches

In 2012 werd de zogenaamde PostCodeRoosRegeling, een financieringsmogelijkheid om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, bedacht. Binnen Brabant hebben veel enthousiaste bewoners tot in detail uitgezocht hoe zo goed mogelijk gebruik te maken van deze regeling. Een aantal ven hen zijn zelfstandig professional (ZZP-er). Via het Netwerk Zonnecoaches kunnen zijn hun opgedane ervaring ter beschikking stellen.

Waarom was dit een pilot binnen SIE?

Een collectief zonneproject versterkt de sociale cohesie en lokale samenwerking. Het biedt ook mensen zonder een dak dat voor zonnepanelen geschikt is de mogelijkheid om zonnestroom op te wekken. De Zonnecoaches kunnen helpen. Klik hier voor hun website.

Publicatiedatum: 15-04-2019

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen