Een generator op mierenzuur DENS, BAM en TU/e

7 keer bekeken 0 reacties

De eerste generator die elektriciteit opwekt op basis van hydrozine, beter bekend als mierenzuur. Het is een vloeistof die gewoon getankt kan worden, net als benzine of diesel. De DENS-generator zet hydrozine om in waterstof en vervolgens elektriciteit.

Energieopwek

Overige energiebronnen

Waterstof is schoon, want het laat bij verbranding alleen waterdamp achter. Maar het is een licht ontvlambaar en explosief gas, dat moet worden opgeslagen in kostbare tanks onder hoge druk. Hydrozine is vloeibaar waardoor het veiliger opgeslagen kan worden. Bovendien kan er een groter volume opgeslagen worden wat bijna de helft in kosten scheelt. Hydrozine is daardoor veiliger, goedkoper en gemakkelijker toepasbaar dan waterstof.

De provincie Noord-Brabant heeft de ontwikkeling van de mierenzuur generator gestimuleerd. De generator was in februari 2020 gereed en wordt eind 2020 in kleine volumen geproduceerd. De mierenzuur generator wordt ingezet bij o.a. infrastructurele en bouwprojecten ter vervanging van de diesel generator.

Partners:

- OM Brabant Ventures en Brabant Startup Fund

  • En BAM en TU/e?

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen