Een betaalbare en schaalbare elektrolyser die waterstof produceert

8 keer bekeken 0 reacties

Innovatief onderzoek en hightech maakindustrie werken samen aan kostenreductie en opschaling van de AEM electrolyzer die waterstof zal kunnen produceren voor een aantrekkelijke kostprijs van elektriciteit.

Energiesysteem

Waterstof

Er is mogelijk een oplossing om tot een betaalbare en schaalbare elektrolyser te komen in de vorm van een Anion Exchange Membrane (AEM) water elektrolyser. Het voordeel van dit type elektrolyser is dat het een relatief klein concept betreft, terwijl er tegelijkertijd geen kritische of schaarse grondstoffen nodig zijn. Het verenigt dus de voordelen van alkaline en PEM-elektrolysers. Het nadeel daarentegen is dat het nog geen grootschalig toegepaste technologie betreft. Tot voor kort was het ontbreken van een geschikt membraan de voornaamste reden dat dit type elektrolyser niet populairder is geworden, maar hiervoor lijkt nu een mogelijke oplossing voorhanden te zijn. Dit type elektrolyser vraagt nog verdere ontwikkeling, demonstratie en een productieketen. Er worden op dit moment consortia gevormd voor projecten op het gebied van AEM, waarbij onder andere Nouryon en VDL betrokken zijn.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen