7 aanbevelingen voor de energietransitie

3 keer bekeken 0 reacties

In de afgelopen zes jaar is de provincie Noord-Brabant betrokken bij veel projecten voor duurzame energie, vaak in samenwerking met gemeenten, ontwikkelaars, bedrijven en bewoners. De fase waarin de RES'en zich bevinden, maakt dat dit een goed moment is om ervaringen te delen.

Of zoekt u

Sociale Innovatie
Project

In de afgelopen zes jaar is de provincie Noord-Brabant betrokken bij veel projecten voor duurzame energie, vaak in samenwerking met gemeenten, ontwikkelaars, bedrijven en bewoners. Projecten voor zonne-energie, windenergie of een combinatie van beiden, netaansluiting, innovatieve opslag, sociale innovatie en nog veel meer. We staan aan het begin van de energietransitie. Maar we hebben ook al veel geleerd. De fase waarin de regionale energiestrategieën (RES) zich bevinden, maakt dat dit een goed moment is om ervaringen te delen.

Marc van de Ven, project- en programmamanager ruimtelijke ontwikkeling bij de provincie Noord-Brabant, heeft met redactionele en inhoudelijke steun van Martijn Messing (projectleider a.i. programma sociale innovatie in energie (samenwerking provincie Brabant - Enpuls)) en Erik Bruggink (projectleider Provinciaal Inpassingsplan Windenergie A16) een artikel geschreven over zijn ervaringen bij Energie A16. Vanuit deze geleerde lessen doet hij 7 aanbevelingen die interessant zijn voor beleidsmedewerkers bij andere overheden, bestuurders en initiefnemers of projectontwikkelaars die zich bezighouden met de energietransitie. 

Lees de 7 aanbevelingen voor de energietransitie!

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen