Het energiesysteem van de toekomst

245 keer bekeken 0 reacties

Het energiesysteem zoals wij het kennen, is enorm aan het veranderen. We gaan van fossiele naar duurzame brandstoffen.

Dat heeft gevolgen voor de bestaande gemeenschappelijke energievoorzieningen zoals centrales, leidingen en (gas)buizenstelsels, maar ook transformatorstations. Zo zullen bedrijfspanden, woningen en voertuigen in de toekomst niet alleen energie gebruiken maar ook leveren.

Al die aanpassingen aan bestaande voorzieningen, de aanleg van nieuwe leidingen en de bouw van stations en nieuwe voorzieningen zoals batterijen en laadpalen, vragen om extra ruimte in onze fysieke leefomgeving. De veranderingen gaan heel snel en dat leidt tot knelpunten en veel nieuwe uitdagingen, zowel op systeemniveau als in het bestaande elektriciteitsnet (netcongestie) en het beter benutten van de (openbare) ruimte.

De provincie Noord-Brabant denkt na over oplossingen voor uitdagingen zoals deze. In dit digitale magazine vind je inspiratie, handvatten en tools als het gaat om de ontwikkeling van dat Brabantse energiesysteem van de toekomst.

Voor wie?

Dit magazine is vooral interessant voor bestuurders en beleidsadviseurs die dagelijks bezig zijn met duurzame energie en/of ruimte én betrokkenen bij een energiecoöperatie.

Na het lezen

  • Weet je welke uitdagingen het energiesysteem van de toekomst heeft;
  • Heb je zicht op de actuele ontwikkelingen die er spelen in Brabant rondom het nieuwe energiesysteem;
  • Ken je mogelijke tools die je bij de omslag van het energiesysteem kunnen helpen;
  • Weet je waar je terechtkunt voor vragen rondom het energiesysteem van de toekomst.

Lees het magazine hier

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen