Praktijkvoorbeeldboek: omgevingsparticipatie bij windenergie op land

02-07-2021
295 keer bekeken 0 reacties

Participatievoorbeeld bij een gevoelig onderwerp, namelijk: windenergie op het land. Een mooi voorbeeld geschreven vanuit omwonenden, over hoe je van weerstand en confrontatie gaat naar acceptatie en coöperatie. Download het volledige rapport onderaan de pagina

Dit rapport is de uitkomst van een opdracht van het Ministerie van Economische Zaken aan de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW). Geschreven vanuit de optiek van omwonenden, is het niettemin bedoeld voor alle partijen die betrokken zijn bij de besluitvorming over windparken op land – omwonenden, maar ook ontwikkelaars en overheden. Centraal staat de vraag hoe die besluitvorming zo kan worden ingericht dat de kans op confrontatie afneemt en de kans op acceptatie groter wordt. Meer informatie vind je in het rapport onderaan de pagina.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen