Wonen in Moerdijk zonder aardgas

Maarten Diependaal 21-12-2021
265 keer bekeken

De Transitievisie Warmte van de gemeente Moerdijk gaat over alle woningen, winkels, kantoren, scholen en bedrijven in de gemeente. We willen er samen voor zorgen dat 16.000 woningen en 2.000 andere gebouwen in de gemeente Moerdijk minder energie gebruiken.

In deze Transitievisie Warmte behandelen we eerst in hoofdstuk 2 de gezamenlijke uitgangspunten voor de warmtetransitie in Moerdijk. Dit zijn de leidende principes die centraal staan in deze visie.

 

Vervolgens wordt in hoofdstuk 3 de transitie naar aardgasvrij toegelicht en gaan we in op de verschillende oplossingen voor het aardgasvrij maken van woningen en gebieden.

In hoofdstuk 4 geven we een richting voor een aardgasvrij (en CO2-neutraal verwarmd) Moerdijk in 2050 en zoomen we in op de plaatsen waar we de komende jaren van start willen gaan met de warmtetransitie.

Tot slot beschrijven we in hoofdstuk 5 hoe we dit gaan organiseren en welke stappen we de komende tijd gaan zetten om te komen tot een programmatische aanpak van de warmtetransitie in Moerdijk. In deze transitievisie wordt afwisselend gesproken over zowel dorpen, steden, plaatsen en kernen. Daarnaast gebruiken we de term wijk of wijken voor deelgebieden binnen Zevenbergen. De term buurt kan voor een deel van elke plaats in de gemeente Moerdijk gebruikt worden. Er is gekozen voor de best passende begrippen en voor een goede leesbaarheid.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen