Transitievisie Warmte gemeente Goirle

Maarten Diependaal 22-12-2021
250 keer bekeken

De gemeente Goirle heeft 23.952 inwoners die in 10.291 woningen wonen. Voor de sector Gebouwde Omgeving bedraagt het energieverbruik 780 TJ, waarvan 560 TJ voor aardgas en 220 TJ voor elektriciteit.

De woningen (onderdeel van de gebouwde omgeving) gebruiken in Goirle nu ruim 450 TJ aardgas, wat overeenkomt met 14,3 miljoen m3 aardgas.

Omgerekend betekent dit een huidig aardgasverbruik van 1.380 m3 per woning. De gebouwde omgeving bestaat naast woningen ook uit bedrijven & instellingen (kantoren, scholen, detailhandel enz.). In de bedrijven en instellingen wordt jaarlijks 5,1 miljoen m3 aardgas verbruikt.

In totaal moet er dus een duurzaam alternatief gevonden worden voor een jaarlijks aardgasverbruik in de gebouwde omgeving van ongeveer 19,4 miljoen m3 aardgas.

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen