Transitievisie Warmte versie 1.0 gemeente Dongen 2021

Maarten Diependaal 07-01-2022
246 keer bekeken

We kiezen er daarom voor om ons eerst te richten op het isoleren van de woningen. Hiermee besparen bewoners op het gebruik van aardgas, daalt de energierekening en wordt het wooncomfort vergroot. De ambitie is om in de periode tot 2030 minimaal 1.400 bestaande woningen te isoleren.

We kiezen er daarom voor om ons eerst te richten op het isoleren van de woningen. Hiermee besparen bewoners op het gebruik van aardgas, daalt de energierekening en wordt het wooncomfort vergroot. De ambitie is om in de periode tot 2030 minimaal 1.400 bestaande woningen (20 procent van de totale isolatieopgave) zo te isoleren dat ze op een later moment aardgasvrij gemaakt kunnen worden.

Ongeveer een derde van deze woningen is eigendom van de woningcorporatie en de rest zijn woningen van particuliere eigenaren. Het daadwerkelijk aardgasvrij maken van de woningen mag vanuit het Klimaatakkoord ook na 2030 gebeuren. In Dongen zijn verschillende warmtebronnen beschikbaar die als vervanger van aardgas kunnen dienen. Veel van deze warmtetechnieken zijn echter nog sterk in ontwikkeling, de kosten zijn nog erg hoog en de financiering is ingewikkeld. Er is tijd nodig om uit te zoeken welke warmtebronnen daadwerkelijk als vervanger van aardgas kunnen worden gebruikt.

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen