Transitievisie Warmte Gemeente Drimmelen

Maarten Diependaal 15-04-2022
734 keer bekeken

In 2021 hebben wij, gemeente Drimmelen, samen met inwoners en belanghebbenden een Transitievisie Warmte (TVW) opgesteld. Hierin beschrijven we wanneer en hoe we in alle woningen en gebouwen in de gemeente kunnen stoppen met het gebruik van aardgas.

In 2030 willen we 20% van de woningen en gebouwen aardgasvrij hebben gemaakt. Hiermee sluiten we aan op de landelijke doelstelling. Dit betekent dat we vanaf 2022 ongeveer 2.300 woningen en 230 bedrijven en instellingen in gemeente Drimmelen aardgasvrij maken. Met de warmtenetten in Plukmade en Terheijden zijn we al gestart met het aardgasvrij maken van woningen en bedrijven. Daar waar het kan willen we, samen met onze inwoners, verder gaan om nog meer te versnellen. Zoals we dat nu ook doen met het Traais Energie Collectief (TEC), Opgewekt Drimmelen en EnergieNeutrale Dorpen (END).

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen