Subsidiemogelijkheden voor het starten met wijkuitvoeringsplannen

Max Boesten 30-11-2021
257 keer bekeken

Hier vind je welke subsidiemogelijkheden voor het starten met wijkuitvoeringsplannen er zijn. Ook delen we tips hoe je een subsidieaanvraag goed indient zodat je snel door het proces komt. Handig, wanneer je van wijkuitvoeringsplan naar wijkuitvoering wilt gaan.

Tips voor een goede subsidieaanvraag

Voor het starten met wijkuitvoeringsplannen zijn Nederlandse en Europese subsidies beschikbaar. Welke subsidies dit zijn, vanaf wanneer deze beschikbaar zijn en hoe je een subsidieproces het beste aanvliegt bespraken we tijdens een bijeenkomst op 23 november. Hierin bespraken 18 Noord-Brabantse gemeenten de mogelijkheden om subsidieaanvragen te doen voor activiteiten binnen de wijkuitvoeringsplannen. Niels Rood van Squarewise en Willem Jaspers van ERAC waren als experts aanwezig met alle kennis over Nederlandse en Europese subsidiemogelijkheden. De opname van de sessie en presentaties zijn hieronder te bekijken.

Vraag en aanbod subsidiemogelijkheden

Uit de sessie bleek helaas dat vraag- en aanbod van de subsidiemogelijkheden nog niet goed aansluit. Eén van de conclusies was dat het cruciaal is om samen te werken met andere gemeenten en de provincie, of met bedrijven bij de subsidieaanvraag voor activiteiten binnen de wijkuitvoeringsplannen. Een stap die voor veel (kleine) gemeenten nog niet binnen handbereik ligt. Er zijn wel plannen voor meer subsidiemogelijkheden voor de wijkuitvoeringsplannen in de toekomst die hopelijk beter aansluiten bij de vraag. De tips die tijdens deze bijeenkomst gegeven zijn over het doen van een subsidieaanvraag worden hierin meegenomen.

Deze subsidiemogelijkheden werden genoemd in het overleg

1. Subsidies die wijkaanpakken mogelijk maken: PAW en PAW 2.0
2. Subsidies die via gemeenten woningeigenaren helpen: RREW
3. Innovatiesubsidies
4. Subsidies op apparaten, isolatie e.d.: ISDE
5. Subsidies voor woningcorporaties: RVV
6. Subsidies op opwek en duurzame warmte: SDE+

Kijk de sessie terug

 

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen