Bekijk de kennissessie ‘Bodemenergie’ terug

Sander Barendregt 15-02-2022
261 keer bekeken 0 reacties

Het Expertiseteam Warmte helpt Brabantse gemeenten slimme keuzes te maken in de warmtetransitie. Om zo de warmtetransitie effectief en efficiënt op te schalen.

Vanwege de omgevingsverordening waar de Provincie aan werkt staat bodemenergie volop in de spotlight. Er leven veel vragen wat er straks nog mogelijk gaat zijn met de nieuwe verordening. Daarom organiseerde het ETW samen met haar partner Gebruikersplatform Bodemenergie deze kennissessie.

 

Het gebruik van bodemenergie

Bodemenergie is een duurzame energiebron uit de ondergrond of diepere aardlagen, die helpen bij het verwarmen en koelen van gebouwen. Het gebruik en de inzet van bodemenergie in Noord-Brabant komt goed op gang. Inmiddels zijn er ruim 20.000 gesloten en circa 1.000 open bodemenergiesystemen aangelegd. Bodemenergie is één van de beschikbare technieken om duurzame warmte op te wekken, en kan dus bijdragen aan de energietransitie.

 

Bekijk alle onderdelen van de kennissessie terug

 

Onderaan dit artikel vind je meerdere bijlages: de Powerpoints, contactgegevens van de sprekers en antwoorden op vragen uit de chat.

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen