Buurtinitiatief: Aardgasvrij worden met een collectief systeem (Eindhoven)

In de Eindhovense wijk Oude Gracht Oost is een buurtinitiatief aardgasvrij wonen ontstaan. Inwoners willen samen met de gemeente de haalbaarheid van duurzame warmtebronnen onderzoeken. In dit project heeft de gemeente ervaring opgedaan voor het maken van een buurtplan dat voornamelijk door inwoners zelf ontwikkeld wordt. Verwachtingenmanagement bij de start bleek enorm belangrijk, niet alleen ten opzichte van elkaars rollen, maar ook ten opzichte van het te behalen doel.

Producten

Naast de rapportage, waarin de geleerde lessen genoemd staan, is de Routekaart van het project in te zien. Daarnaast zijn de presentatie van de inwonersavond en de enquête(resultaten) in te zien. De enquête is gehouden op de inwonersavond door de leden van het buurtinitiatief.

0 bestanden geselecteerd: 

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen