Toolbox - De ideale bewonersreis naar aardgasvrij

Gemeenten staan voor een grote opgave als het gaat om het aardgasvrij maken van woningen. De juiste kennis en tips kunnen helpen om deze opgave makkelijker te maken. In het project Slimme Stappen Energie A16 is onderzocht wat er nodig is om de gebouwde omgeving versneld te verduurzamen. De lessen, kennis en tips uit dit project, zijn samengevat op deze pagina.

1. De wegwijzer: Waar krijgen bewoners mee te maken bij verduurzaming? En welke ‘reis’ moeten zij doormaken? Wat ons betreft zijn er zeven stappen om woningen aardgasvrij te maken. Die stappen hebben we vertaald naar een ‘Bewonersreis’. In deze wegwijzer leggen we die bewonersreis uit en krijgt u praktische tips voor het organiseren hiervan.  

digitaal magazine in een laptop

Ga direct naar de wegwijzer

 

2. Een toolbox voor de uitvoering (zie hieronder): Heeft u de zeven stappen gelezen in de wegwijzer? En lijkt het u wat om hier mee aan de slag te gaan? In deze toolbox vindt u alle benodigde informatie om de bewonersreis te organiseren. Denk aan een voorbeeld van een bewonersbrief, een checklist voor het nakijken van woningingen en feedbackformulieren voor het ophalen van ervaringen. 

Toolbox voor de uitvoering

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Toolbox voor de uitvoering","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"7","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"10","orderBy":"contentPage_dateVisible ASC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"256816"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

3. Het reisverslag: Hoe is dit project tot stand gekomen en wat hebben we in dit project precies gedaan? In het reisverslag vindt u een samenvatting van het proces. Hierin benoemen we ook de zeven obstakels die wij tegenkwamen en geven we ideeën om die op te lossen.

digitaal magazine in tablet over reisverslag

Ga direct naar het reisverslag

Wij wensen u veel succes met het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving (en een fijne reis).

 

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen