HuisfluisterBlog - jaren '70 geschakelde rijwoning - de Vlasweel - Terheijden

Lars Boelen 08-12-2020 672 keer bekeken 0 reacties

Een hele wijk met (vrijwel) identieke woningen uit midden jaren 1970. Kenmerkend is de vast gebouwde schuur waar het dak boven doorloopt. Deze schuur is vaak (deels) in gebruik genomen als woonruimte (hal, keuken, toilet en boven een stuk extra badkamer). Deze woningen hebben een open trap in de woonkamer die naar de overloop en zolder gaat.

Ik bezocht een woning met een gasverbruik van 600 m3 per jaar (waar je eerder 2.000 m3 zou verwachten). In dit blog leg ik uit wat ik zag, ontdekte en welke kansen ik zie om deze woning, en daarmee deze hele wijk, veel minder energie te laten gebruiken door het aanstaande onderhoud slim uit te voeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier het hele blog

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen