Media

881 keer bekeken 0 reacties

Blogs, artikelen en interviews rondom het thema Thuis Energie Besparen Doe Je Zo.

Introductie film Thuis energie besparen doe je zo Laarbeek

7 december 2021 - Item bij Eenvandaag over het feit dat de laagste inkomens nauwelijks subsidie aanvragen voor isolatie.

Hoogleraar Duurzaam bouwen Anke van Hal, van de Nyenrode Business Universiteit is niet tegen subsidies, maar pleit wel voor het versimpelen van isoleren. Tochtstrips en deurdrangers kunnen bijvoorbeeld al veel doen. "Ik vind dat de focus te beperkt is, vooral gericht op isolatiemaatregelen. Daardoor blijven veel eenvoudige stappen buiten beeld, terwijl die veel verschil kunnen maken én beschikbaar zijn voor mensen die geen subsidie kunnen krijgen."

Volgens haar moet per woning gekeken worden welke maatregelen zinvol zijn. Bijvoorbeeld met een blowerdoortest, waarbij kieren zichtbaar worden en warmtecamera-onderzoeken. "Mijn voorstel: stel dit soort onderzoeken gratis beschikbaar voor mensen die echt te kampen hebben met energiearmoede en maak ze veel toegankelijker voor mensen die zo'n onderzoek wel kunnen betalen."

Lars Boelen wordt door EenVandaag geïnterviewd en laat ook zien wat de mogelijkheden zijn van een blowerdoortest.

20 november 2021 - artikel NRC "Een energiezuinig huis ruikt anders"
Het kabinet zet in op warmtenetten en ingepakte gevels om Nederlandse huizen van het gas af te helpen. Maar het kan ook anders, zegt ‘huizenf luisteraar’ Lars Boelen. Lees hier het artikel.

9 november 2021 - het 3e en laatste deel van de serie 'stap voor stap naar een comfortabele en duurzame woning' is verschenen in Energie+. In dit artikel de blik van de bewoner en beleidsambtenaar. Welke inzichten geeft een huisfluistersessie en wat zegt dit over beleidsvorming? Lees hier het artikel.

17 maart 2021 - het 2e deel van de serie 'stap voor stap naar een comfortabele en duurzame woning' is verschenen in Energie+. Wat leerden de huisfluisteraars van 1000 keukentafelgesprekken? En hoe ervaren woningeigenaren een huisfluistersessie. Je leest het in dit artikel.

10 november 2020 - In het vakblad Energie+ komt een 3-delige reeks van artikelen die gaan over onze pilot. Hier kun je het eerste artikel bekijken. Daarin speciaal aandacht voor 2 van onze pilotdeelnemers die handschoen opgepakt hebben en aan de slag zijn gegaan.

6 augustus 2020 - Lars werd recent geinterviewd door het Tijdschrift van Centraal Beheer. Hij legt er uit hoe je, net als in de pilot en workshops, een stappenplan kunt maken op basis van inzichten. We vinden het interview leuk gelukt en delen het hier daarom graag

Link naar Centraal beheer artikel

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen