Laat je opleiden tot expert in de warmtetransitie

Sander Barendregt 11-03-2022
285 keer bekeken

De warmtetransitie is voortdurend in beweging. Kennis kan daardoor snel verouderd zijn. Het NIWT is een onafhankelijk instituut dat zich richt op het opleiden en verbinden van alle betrokkenen binnen de warmtetransitie, zowel op inhoud (kennis) als vaardigheden.

Vanuit verschillende disciplines werken inmiddels al duizenden professionals mee aan de warmtetransitie van Nederland. Om dit tot een succes te maken, zijn er meer professionals nodig met kennis van zaken en het vermogen om veranderingen te realiseren met voldoende draagvlak van de omgeving. Het NIWT helpt professionals met het verdiepen van hun kennis en skills, om zo de warmtetransitie te versnellen.

Warmtetransitie tot een succes maken

De opleidingen van het NIWT spelen in op de voortdurend veranderende context binnen de warmtetransitie en vragen en ontwikkelbehoeftes die ze vanuit het werkveld horen. Mede door het brede netwerk van externe docenten worden diverse programma’s ontwikkeld, waarbij de leerbehoefte van de deelnemers centraal staan. Zo kunnen (startende) professionals snel actuele vakkennis en praktische vaardigheden opdoen om de warmtetransitie tot een succes te maken. Met de compacte cursussen wordt gefocust op actuele thema’s, zoals het ontwikkelen van warmtenetten, het opstellen van wijkuitvoeringsplannen en het vormgeven van participatie.

Voor de ambtenaar die zich wil ontwikkelen binnen de warmtetransitie

Samen met andere deelnemers, afkomstig uit gemeenten, woningcorporaties, energieleveranciers adviesbureau en netwerkbeheerders krijg je tijdens deze opleiding een unieke combinatie van kennismodules en vaardigheidstrainingen rondom de warmtetransitie.

Bekijk het opleidingsaanbod

Warmtetransitie met focus

Ga je liever de diepte in rondom actuele praktijkvraagstukken binnen de warmtetransitie, zoals het vormgeven van participatie, ontwikkeling van warmtenetten of het voeren van regie vanuit de gemeente? Door het uitgebreide cursusaanbod van het NIWT kies je zelf de cursus die het beste aansluit bij jouw werkveld en vraagstukken.

Bekijk het cursusaanbod

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen