Download de tool regievoering warmtenetten

Stef Smeenk 26-10-2022
848 keer bekeken

Het ETW ontwikkelde een voor tool voor Brabantse gemeenten in de warmtetransitie. De tool helpt gemeenten om een governancemodel samen te stellen die volledig, rechtvaardig en goed is om hun warmtetransitie in goede banen te leiden.

Voordat we beginnen:

DOWNLOAD DE TOOL

Na het downloaden en dubbelklik op het bestand, opent deze direct. Wil je uit het bestand? Druk op 'ESC'.

Werkt de tool niet op bovenstaande manier? Volg dan deze stappen.

  • Open de tool in PowerPoint. Ga naar bestand > openen > ETW-tool - Regievoering warmtenetten EWP > openen.
  • Gebruik presentatiemodus
    Voor optimaal gebruiksgemak adviseren we je deze af te spelen in 'presentatiemodes'. Druk shift + f5 tegelijk in.
  • Navigeer eenvoudig met de muis door de tool heen

Voor wie is de tool Regievoering warmtenetten?

Deze tool biedt handvatten voor raadslieden en ambtenaren, met verschillende kennisbehoeften rondom warmtenetten. De tool is gefocust op de Brabantse praktijk maar kan gebruikt worden door alle Nederlandse gemeenten. Het geeft een overzicht van rollen die gemeenten (kunnen) vervullen in de warmtetransitie (onder huidige wetgeving)
Governance modellen in rollen die veel voorkomen bij een specifieke rol die de gemeente kiest. Praktijkvoorbeelden uit Brabant bij verscheidene governance modellen. 

Het waarborgen van een collectie warmtevoorziening

Het is een handreiking om het maatschappelijk belang te borgen bij realiseren collectieve warmtevoorziening op verschillende manieren uitgewerkt. Het helpt met welke vragen beleidsmakers per indicator kunnen stellen. En welke verschillende rollen de gemeente in het ontwikkelen van een warmtenet kan aannemen. Wat heb je over na het gebruik van de tool? Onderaan de streep: een uitgewerkte specificaties op verdeling publiek, privaat, integraal en gesplitste warmtenetten

Bekijk de Kennisessie terug voor mondelinge uitleg

Deel 1 van 3. In dit deel bespreken we de tool, het gebruik en enkele governancemodellen.

Deel 2. Dit deel bespreek de theorie die ter grondslag ligt van de tool. En gaan we in gesprek met gemeente hoe zij de sprintsessie voor het ontwikkelen van deze tool hebben ervaren.

Deel 3. In dit deel spreken drie advocaten van AKD de huidige warmtewet. En de invloed van de omgevingswet op de warmewet 2.0. Aan het eind van dit deel worden ook kijkersvragen beantwoord.

 

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen