Transitievisie Warmte Gemeente Halderberge

Maarten Diependaal 07-01-2022
236 keer bekeken

De komende jaren zetten we de eerste stappen om uiteindelijk in 2050 een volledig aardgasvrije gemeente te zijn. We zetten in de eerste plaats in op beter isoleren. In enkele buurten willen we ook verkennen hoe we aardgasvrij kunnen verwarmen.

Vanaf 2022 willen we aan de slag met de verkenningen van de eerste buurten. Kort samengevat voorziet de gemeente dat er tot 2030 ruimte is om verschillende verkenningen op te starten. We maken bewust de keuze om elk van de oplossingsrichtingen (warmtenet, individueel, duurzaam gas) te verkennen en daar een passend proces voor in te richten. Dit proces en de leerervaringen kunnen we later dan meenemen naar andere wijken en buurten in onze gemeente. In deze verkenningen gaan we nog niet aangeven wanneer de wijk dan van het gas af gaat. Dit komt in de stap erna. In hoofdstuk 6 is toegelicht welke verkenningsbuurten interessant zijn voor Halderberge. In de verkenningsbuurten willen we de volgende Samenstichtingen nauw betrekken bij het proces:

• Bosschenhoofd: Samenstichting Groet en ontmoet

 • Stampersgat: Samenstichting Stampersgat (actieve energie coöperatie)

• Oud-Gastel: Samenstichting Oud-Gastel

• Oudenbosch-Albano: Wijkvereniging

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen