Handige tool: WKO-bodemenergie

Sander Barendregt 16-02-2022
211 keer bekeken 0 reacties

De WKO-bodemenergietool is een website van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en wordt beheerd en ontwikkeld door RVO. De tool laat zien of op een bepaalde locatie open- of gesloten bodemenergiesystemen toegepast kan worden. Maar ook of er verboden, restricties of aandachtspunten zijn.

Toepassingsmogelijkheden van open- of gesloten bodemenergiesystemen

Om open- of gesloten bodemenergie toe te passen hangt wel van een aantal aspecten af. Allereerst moet de bodem geschikt zijn. In grote delen van Nederland is dit wel het geval. Ook moet er rekening worden gehouden met omgevingsbelangen, zoals grondwaterbeschermingsgebieden, natuurgebieden en archeologie, die juridisch gezien een verbod, restrictie of aandachtspunt kunnen vormen. In de WKO-bodemenergietool wordt voor alle omgevingsbelangen aangegeven of deze aanwezig zijn en wat de consequenties van deze belangen zijn voor open- of gesloten ondiepe bodemenergiesystemen.

De WKO-bodemenergietool is niet bedoeld als vervanging van een haalbaarheidsonderzoek. Hiervoor zijn de gegevens niet toereikend genoeg. Wel kan uit de uitkomst een besluit worden genomen om aanvullend haalbaarheidsonderzoek te doen.

Bekijk de WKO-bodemenergietool

Afbeeldingen

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen