Wat is de waarde van zonne-energie die in vroege ochtend, late middag, herfst, winter, lente wordt opgewekt in vergelijking met de zonne-energie die op een zonnige dag in de zomer wordt opgewekt? Hoe ontwikkelt zich de verhouding tussen deze prijzen in de komende 5 jaar?

06-05-2022 724 keer bekeken 1 reacties

Team ZigZagSolar heeft een lichtgewicht betaalbaar zonne-gevel-systeem ontwikkeld. De zonnepanelen in dit systeem zijn georienteerd naar de laagstaande zon.

In december is de opbrengst van de zonnepanelen van de zuidgevel 100% hoger dan de opbrengst van de zonnepanelen op een plat dak.

Een oostgevel en een westgevel hebben een energie-piek die respectievelijk 2,5 uur eerder en 2,5 uur later valt dan bij een zonnepaneel op een plat dak. Vroeger in de ochtend en later in de middag is de energie is de opbrengst 80% hoger dan van de zonnepanelen op een plat dak.

Doordat de energiepiek niet samenvalt met de piek van de zonnepanelen op het platte dak is de bijdrage aan grid-congestie minimaal.

Een ZigZagSolar-gevel is lichtgewicht en kan snel en eenvoudig aan elk gebouw -nieuwbouw en renovatie- worden gemonteerd.

De return on investment van een ZigZagSolar-gevel is aantrekkelijk. Wij denken dat de financiële aantrekkelijkheid steeds toeneemt omdat de waarde van zonne-energie in winter, ochtend, avond steeds hoger wordt en de waarde van zonne-energie tijdens de pieken van de dakopstellingen steeds lager wordt.

We weten in ieder geval zeker dat ZigZagSolar gebouweigenaren 100% beschermt tegen inflatie en prijsverhogingen in de prijs van elektriciteit.

Is deze redenatie correct en voor welke gebouwen zou een dergelijke zonne-gevel interessant zijn?

 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Ine Meulendijks 07-06-22 om 8:05

Beste Anoniem,

 

U snijdt hier een interessant vraagstuk aan en mogelijk is dit ook interessante onderzoeksmaterie. Vooropgesteld staat dat de provincie Noord-Brabant als overheidsinstelling geen ontwikkelingspartij noch onderzoeksbureau is en daarom geen inhoudelijke uitspraken kan doen over uw stelling.

De provincie juicht innovatie uit de markt toe, en solarsystemen op gevels lijken veelbelovend als alternatief of aanvulling voor PV-panelen op daken. Dit soort systemen kunnen naar verwachting, in combinatie met opslag, een belangrijke rol spelen in het zelfvoorzienend maken van gebouwen. Hoe de balans rendement/investeringskosten zich gaat ontwikkelen is en blijft een belangrijk aandachtspunt.

 

Met vriendelijke groet,

Provincie Noord-Brabant

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen