De Heldenreis van de Traaienaren

11-10-2021
557 keer bekeken

In Terheijden startte enige jaren geleden het Traais Energiecollectief. Inmiddels wordt het warmtenet als een van de puzzelstukjes van de Terheijdense puzzel aangelegd. In opdracht vanuit het programma sociale innovatie heeft een Antropologe de heldenreis van de Traaienaren opgetekend.

Participatie, zeggenschap, eigenaarschap en begrip van het waarom zijn hierin voorwaarden. Maar die zijn niet afdoende voor het bereiken van de crowd. We zoeken de Tesla, Iphone of Oersoep van de energievoorziening. Als we die vinden dan wordt bouwen aan de eigen energievoorziening een stuk gemakkelijker. Ofwel wat is de Nudge van de energietransitie?

Dat is de vraag waar Ragnhild Scheifes mee op pad ging in Terheijden (Traais Energie Collectief [TEC]). Ze ging op zoek naar de succesfactoren en schreef een antropologisch verslag.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen