0. Introductie bij deze tegel

Lars Boelen 09-03-2022
358 keer bekeken 0 reacties

Welke eenvoudige aanpassingen kunnen je helpen bij het betaalbaarder en comfortabeler maken van je woning? Een overzicht van ervaringen, tips en klussen, mede gebaseerd op de 50 Brabantse woningen die we afgelopen jaren hebben onderzocht samen met de bewoners.

Optimaliseren van het bestaande

Een van de belangrijkste lessen van het bezoek aan 50 Brabantse woningen is dat er nog veel te winnen is zonder grote ingrepen. Hier lees je hoe dit zich verhoudt tot de 80-60-40 werkwijze.

Tijdens de workshops van het programma Thuis Energie Besparen doe je Zo zijn we ingegaan op bovenstaande praatplaat. Onder het motto "het beste plan maak je zelf" hebben we woningeigenaren geholpen aan inzichten om hun eigen plan te gaan maken. Een van de belangrijkste lessen die we opdeden is dat er nog veel te winnen is zonder ingrepen. En dat iedereen nu al veel kan doen, ook als je nog niet toe bent aan het maken van een plan en het zetten van grote(re) stappen. 

In de 80-60-40 werkwijze vormen kierdichting, ventilatie, het optimaliseren van je CV-systeem en monitoring de basis. En dit is ook precies waar met kleine aanpassingen en lage investeringen al veel te bereiken is. Op deze pagina "Brabant warm de winter door" gaan we daarom in op ieder van deze 4 onderwerpen. In de bonus categorie nog een overzicht van praktische tips om slim om te gaan met je woning en een overzicht van eenvoudige aanpassingen in je woning die je zelf kunt doen.

De tips zijn op zich allemaal niet nieuw: het internet en nieuwsberichten in de media staan er vol van. (link nu.nl) maar we hebben ze voor de overzichtelijkheid onderverdeeld op een manier dat we denken dat het meteen bijdraagt aan het wooncomfort én verlagen van je energieverbruik.

 

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen