In gesprek met de wetenschap

2311 keer bekeken 0 reacties

Binnen de pilot worden gesprekken met de wetenschap georganiseerd. Deze gesprekken worden gevoerd langs de 3 succesfactoren techniek, betaalbaarheid en gedrag (Anke van Hal). De webinars, Q&A's en presentaties worden hier geplaatst

Webinar 5 - Jan Willem Zwang - Ontwikkelingen energiemarkt

Op 18 februari 2022 vond het webinar met Jan Willem Zwang plaats met als onderwerp; stijgende prijsvolatiliteit bij steeds minder netcapaciteit: wat zijn de kansen en bedreigingen? Jan Willem vertelt over waarom de energieprijzen op dit monent door het dak vliegen, wat de vooruitzichten voor de toekomst zijn en welke kansen en bedreigingen dit oplevert voor overheden, ondernemers en lokale initiatieven?

Onderstaand het volledige webinar en de link naar:

Webinar 4 - Gert Slob

Het 4e webinar vond plaats op 1 oktober 2021. Tijdens dit webinar geeft Gert een helder perspectief op de mogelijkheden om gedrag van mensen te veranderen. Hij vertelt over de verschillen tussen snelle resultaten en blijvende verandering waarbij met kleine stapjes en de juiste aandacht mensen écht anders gaan handelen.

Webinar 3 - Dirk Brounen

Het derde webinar vond plaats op 27 januari 2021 en stond in het teken van betaalbaarheid. Wat moet er gebeuren om betaalbaarheid een succesfactor te laten zijn? Aan de hand van een inleidende presentatie van Dirk Brounen vond daarna het gesprek plaats 'met de wetenschap'. Voor de vragen die tijdens het webinar niet zijn beantwoord is een Q&A opgesteld.

Ter inspriratie raden we je ook het essay van Dirk Brounen aan: energie in ons huishoudboekje.

Webinar 2 - Anke van Hal

Het tweede webinar vond plaats op 2 oktober 2020. Anke van Hal nam ons mee langs kritische succesfactoren in energietranistietrajecten. Waar het in het publieke debat gaat om betaalbaarheid en woonlastenneutraliteit blijkt aan de keukentafel veel meer de nadruk op comfort ligt en soms blijken zelfs op het oog heel kleine bijzaken mooie haakjes te zijn waar je een verduurzamingstraject succesvol mee kunt maken.

Hoofdstukken in de video

1 - Begin van de lezing van Anke van Hal

2 - Begin van het vragenuurte

De sheets van de presentatie van Anke van Hal en de Q&A inclusief de vragen die we tijdens het webinar niet konden beantwoorden. 

Graag wijzen we je ook nog op 2 essays van Anke van Hal; Kennis van gedrag is de missing link en de derde succesfactor.

Webinar 1 - Andy van den Dobbelsteen

Het eerste webinar vond plaats op 26 juni 2020. Andy van den Dobbelsteen trapte af met een presentatie (zie onderstaand bij toegevoegde bestanden) over de noodzaak, mogelijkheden en afwegingen van ieders persoonlijke energietransitie. Hij gebruikte daarbij zijn eigen worsteling als voorbeeld. Het gesprek wat wat zich daarna afspeelde, met vragen vanuit de pilots en deelnemers, kun je terug kijken via onderstaande video. De Q&A is als bestand nog toegevoegd. Hier staan ook de vragen in die we tijdens het webinar niet konden behandelen.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen