Warm Tapwater

Van koud kraanwater warm tapwater maken kost veel energie. Op deze pagina aandacht voor manieren om hierop veel energie te besparen.

Spaardouchekop

Douche WTW

Close In Boiler

Vaak is een close-in boiler aangesloten op de warme tapwaterleiding als zogenaanmde "Hot Fill"-oplossing. Maar omdat het meestal meer dan een minuut duurt voor er echt warm water van zolder de boiler in stroomt (te voelen door je hand op de aanvoerleiding te leggen en dan de warme kraan aan te zetten) leidt dit er in de praktijk toe dat de ketel elke keer voor niets brandt als de close-in boiler warm water geeft. Je gebruikt dan gas voor niets EN je verwarmt het water helemaal elektrisch.

Aansluiten van een close-in boiler op het koude water zorgt ervoor dat de ketel nooit meer aangaat aan voor keukenwater, ten kostte van iets meer elektrisch verbruik maar dat wordt elk jaar duurzamer doordat er zon en wind wordt bijgeplaatst. Dat kan zowel met een echte close-in boiler van 2 kW als met een Hot-Fill vairant van 500 Watt. Die laatse kan op dezelfde groep als de vaatwasser en zal als hiij helemaal leeg is wat langer de tijd nodig hebben om het boilertje op te warmen. In de prajktijk merk je dat alleen als je meerdere keren achter elkaar een volle emmer heet water wilt pakken.


 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen