Submenu

Webinar warmtebedrijven en waterbeheerders: Sessie1. Het speelveld

10-06-2020 118 keer bekeken 0 reacties

Begin

16-06-2020 om 10:00

Einde

16-06-2020 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Netwerk Aquathermie en Stichting Warmtenetwerk slaan de handen ineen voor een driedelige Webinar-reeks in het teken van het samenbrengen van warmtebedrijven en waterbeheerders. Tijdens de eerste sessie gaan we in gesprek met vertegenwoordigers van beide werelden en brengen we het speelveld in kaart.

Doelgroep:  Gemeenteambtenaren met de portefeuille warmte en geïnteresseerden vanuit de warmtebedrijven en waterbeheerders.
Kennisniveau:  Enige voorkennis van aquathermie is vereist. Voor een mooie technische introductie: kijk bijvoorbeeld het Webinar Aquathermie van IF Technology terug of bekijk onze FAQ.

Bij een aquathermie initiatief spelen verschillende organisaties een rol, waaronder in ieder geval een energiebedrijf en een waterbeheerder. Essentieel voor het laten slagen van een initiatief is dat deze partijen tot elkaar komen. Onder leiding van Henk Looijen (NAT) zullen Ben de Ru van Waternet en Barry Scholten van Ennatuurlijk de invalshoeken van respectievelijk de waterbeheerder en het warmtebedrijf schetsen. Daarbij gaan zij met elkaar in gesprek over de belangen die daarbij spelen binnen hun organisaties, aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan en welke ervaringen daarbij van betekenis zijn. Diverse elementen zullen aan de orde komen: zowel technische als organisatorische en misschien zelfs principiële. Aan het eind van de eerste sessie hebben we in beeld waar warmtebedrijven en waterbeheerders elkaar vinden, maar ook waar knelpunten te overwinnen zijn.

De vervolgsessies zullen in het najaar plaatsvinden. In sessie 2 gaan we onder leiding van Stichting Warmtenetwerk in op de meest bepalende elementen voor het laten slagen of falen van een initiatief aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. In sessie 3 blikken we tenslotte vooruit naar oplossingsrichtingen voor de toekomst.

Bekijk deze uitnodiging in PDF

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen