Submenu

In de reeks Kansrijke Alternatieven voor de Energietransitie: Waterstof

12-06-2020 201 keer bekeken {0} reacties

Begin

14-07-2020 om 10:00

Einde

14-07-2020 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Herhaling van het webinar van 17 juni 2020

(wanneer) Gaat waterstof de verwachtingen invullen?

Hoewel de economische gevolgen van de Coronacrisis nog bij lange na niet uitgekristalliseerd zijn, lijkt het niet voorbarig om te veronderstellen dat zij zeker een forse, negatieve impact gaan hebben op de haalbaarheid van zeer veel plannen met betrekking tot de energietransitie. Plannen die sowieso al buitengewoon kostbaar waren.

Ook de plannen voor de verduurzaming van het woningbestand zullen zeer waarschijnlijk verregaande aanpassing behoeven!

Daarnaast blijken ook enkele gekozen technologieën, zoals grootschalige toepassing van biomassa centrales, steeds duidelijker geen adequate oplossing. Eerder integendeel.

Alle reden dus om te kijken naar andere kansrijke, adequate maar vooral minder kostbare alternatieven die het mogelijk maken om wel noodzakelijke stappen te kunnen maken.

Daarom organiseren we in de maanden juni en juli een serie webinars onder de titel Kansrijke alternatieven voor de energietransitie.

Daarin wordt per aflevering één kansrijk alternatief diepgravend behandeld: kansen, randvoorwaarden, huidige status, mogelijke businesscases én zo mogelijk een routekaart voor gemeenten en corporaties.

Een alternatief dat u lokaal kunt oppakken en uitvoeren! Niet als dé oplossing voor alle situaties, maar één uit een scala alternatieven die gecombineerd grote kansen bieden.

Op 14 juli herhalen we het succesvolle webinar van van 17 juni jl. :  Waterstof.   

 

  • “Van gas los’ staat energietransitie in de weg”
  • “’All Electric’ was al achterhaald voordat we begonnen waren!”
  • “Huidige aanpak naar All Electric NOM leidt niet tot noodzakelijke CO2 reductie”
  • “De doelstelling om (bijna) geen CO2 meer uit te stoten is zeker haalbaar zonder dat Nederland daaraan failliet gaat.”
  • “Waterstof heeft alles om één van de belangrijkste alternatieven voor verduurzaming van met name oudere woningen te worden”

 

Enkele uitspraken van Marco Bijkerk, Manager Innovative Technologies en New Business Development van Remeha en met Remeha betrokken bij de pilot met Waterstofketels in de Rotterdamse deelgemeente Rozenburg.

Tijdens het webinar legt Marco de grote problemen bloot van de huidige Nederlandse aanpak voor de energietransitie, geeft hij uitleg over energiebegrippen en technieken en betoogt hij gemotiveerd waarom (en hoe) waterstof op het punt staat de redder van de woningverduurzaming te worden.

Als spreker tijdens de seminars All Electric Wonen 2017 en All Electric Wonen 2019 scoorde Marco in de evaluatie van de deelnemers twee keer een ruime 8,6 (meer dan 85% van de deelnemers waardeerde zijn presentaties met een 8 of hoger!).

Deelnemers aan het webinar ontvangen gratis een exemplaar van zijn recent uitgekomen -zeer goed ontvangen- boek “Help, de Energietransitie. Een andere kijk op betaalbare CO2 reductie’

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen