Submenu

Aflevering 4: Waterstof als brandstof - Brabant op de schop

17-08-2020 166 keer bekeken 0 reacties

Begin

25-08-2020 om 15:30

Einde

25-08-2020 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In aflevering 4 gaat het over waterstof als brandstof. Waterstof is een niet te missen energiebron in het kader van de duurzame energietransitie.

Brabant op de Schop

Door met de duurzame transitie!

Wanneer: eens in de twee weken op dinsdag

Aflevering 4: Waterstof als brandstof!

25 augustus om 15.30 uur

Brabant op de Schop gaat door! Niet als congres op locatie, maar via een livestream serie van 15 afleveringen. We maken er een afwisselend programma van met keynotes, infographics, workshops, quizzen en reportages.

In aflevering 4 gaat het over waterstof als brandstof. Waterstof is een niet te missen energiebron in het kader van de duurzame energietransitie. Wouter van der Laak projectmanager Waterstofnet en Jan-Piet van der Meer, een kleine 20 jaar actief met waterstof in binnen- en buitenland, voeren het gesprek over de toekomst van waterstof in Brabant. Daarbij gaan zij in op de enorme urgentie die er is om over te stappen en wordt er besproken welke kansen en uitdagingen er zijn.

Eén belangrijke vraag is: Waar komt de waterstof vandaan? Daar gaat Joris Mallens, young professional bij de WaardenMakers, verder op in. Hij deed onderzoek naar de haalbaarheid en ontwikkeling van waterstof uit biogas. Zijn belangrijkste conclusie: “het is mogelijk om op een betaalbare manier waterstof te produceren uit biogas, maar dan moeten alle stakeholders wel samenwerken”.

Als follow-up van het programma Sustainable Energy Farming gaan we met gedegen analyses, origineel denken, en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. Veel programmaonderdelen van het congres komen terug in de livestream en we hebben er een aantal tot de verbeelding sprekende onderdelen aan toegevoegd. De Brabantse Donut, Ruimte voor de Natuur, De potentie van het warmtenet met lage temperaturen, de Kracht van Water & Circulair Bouwen komen in ieder geval aan bod.

Aanmelden

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen