Submenu

Aflevering 6: Circulaire krachtenbundeling in de boomteelt - Brabant op de Schop

18-09-2020 112 keer bekeken 0 reacties

Begin

22-09-2020 om 15:30

Einde

22-09-2020 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Aflevering #6 van de livestreamreeks 'Brabant op de Schop' gaat over Treeport in het Brabantse Zundert.

Aflevering #6 van de livestreamreeks 'Brabant op de Schop' gaat over Treeport in het Brabantse Zundert. Op dit bedrijvenpark op de grens van Nederland en België hebben zo'n 100 boomkwekerijen, toeleveranciers, adviseurs en andere bedrijven uit de boomteeltsector de krachten gebundeld voor een circulaire economie. Samen met de deelnemende bedrijven ontwikkelt het Business Centre Treeport strategieën om van restproducten weer nieuwe grondstoffen te maken. Denk hierbij aan alternatieve brandstoffen voor vrachtwagens en robots in de boomteelt en actieve koolstof als meststof. Daarnaast kunnen plastic verpakkingen worden teruggezonden voor hergebruik. 

Benieuwd geworden? Schakel dan op 22 september in voor weer een dynamische aflevering. 

Met deze keer drie sprekers vanuit Business Centre Treeport:

  • Remco van Dessel | directeur AGEL adviseurs
  • Emma Kroes | ruimtelijk adviseur AGEL adviseurs & voormalig young professional bij De WaardenMakers
  • Dennis van der Loop | ruimtelijk adviseur AGEL adviseurs & voormalig young professional bij De WaardenMakers

Meer info en inschrijven.

'Brabant op de Schop' is de follow-up van het provinciale programma Sustainable Energy Farming (SEF). Hierin gaan we met gedegen analyses, origineel denken en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. Veel programmaonderdelen van het congres komen terug in de livestream. En we hebben er een aantal tot de verbeelding sprekende onderdelen aan toegevoegd. De Brabantse Donut, Ruimte voor de Natuur, De potentie van het warmtenet met lage temperaturen, de Kracht van Water & Circulair Bouwen komen in ieder geval aan bod. De livestreamreeks, die op 2 juni van start ging, bestaat uit 15 afleveringen die om de 2 weken plaatsvinden.

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen