Submenu

Aflevering 7: Nieuwe Boeren - Brabant op de Schop

02-10-2020 43 keer bekeken 0 reacties

Begin

06-10-2020 om 14:30

Einde

06-10-2020 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In aflevering #7 van de livestreamreeks 'Brabant op de Schop' krijgen we een inkijkje bij de Nieuwe Boeren.

Nieuwe boeren zetten de schouders eronder om hun agrarische bedrijf om te vormen tot een duurzame en milieuvriendelijke onderneming, die in goede relatie staat met de natuur. In deze aflevering kijken we rond bij akkerbouwer en boerenklimaatactivist Piet Hermus.

Verder gaan we in gesprek met Brigitte de Swart, die een boek aan het maken is over deze nieuwe boeren. Met prikkelende quotes en mooie beelden geven we ook al een eerste indruk van het boek. Thomas Jansen vertelt ons over zijn ervaringen als boerenzoon en bekijkt met ons hoe goede gewoonten van vroeger weer terugkeren in de bedrijfsvoering van de Nieuwe Boer. Met Ardie van Honk gaan we in op het Markdal; boeren werken hier samen met bewoners, bestuurders en ondernemers samen aan verduurzaming van de landbouw en boerenbedrijven die in harmonie staan met de leefomgeving. Mark de Jong werkt bij ZLTO en bekijkt alle ontwikkelingen vanuit het belang van de boer: hoe kan dit het beste worden gediend?

 

Meer info en inschrijven.

 

Als follow-up van het programma Sustainable Energy Farming gaan we met gedegen analyses, origineel denken, en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. Veel programmaonderdelen van het congres komen terug in de livestream en we hebben er een aantal tot de verbeelding sprekende onderdelen aan toegevoegd. De Brabantse Donut, Ruimte voor de Natuur, De potentie van het warmtenet met lage temperaturen, de Kracht van Water & Circulair Bouwen komen in ieder geval aan bod. De livestreamreeks, die op 2 juni van start ging, bestaat uit 15 afleveringen die om de 2 weken plaatsvinden.

 

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de livestream op dinsdag 6 oktober!

 

Het WaardenMakersTeam 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen