Submenu

Webinar warmtetransitie Hart van Brabant

19-10-2020 213 keer bekeken 0 reacties

Begin

28-10-2020 om 19:00

Einde

28-10-2020 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op woensdag 28 oktober vindt ’s avonds een webinar plaats over de warmtetransitie in Regio Hart van Brabant, als onderdeel van de ontwikkeling van de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). Hiervoor willen wij u meenemen in een aantal stappen die gezet worden in deze transitie:

1) Regionale structuur warmte (RSW) – door Roelof Kooistra, projectleider REKS.
De regionale structuur warmte geeft duiding aan de aanwezigheid van de regionale warmtebronnen en de regionale warmtestructuren. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen regionale netwerken, lokale netwerken en warmteoplossingen op gebouwniveau. De RSW is onderdeel van het REKS-bod.

2) Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse (MKBA) – door Bert Tieben, SEO. 
De afgelopen periode is een MKBA-studie uitgevoerd om meer zicht te krijgen op de keuzes voor warmtenetten zoals in de RWS beschreven. In de MKBA worden kosten en baten van de verschillende oplossingen tegen elkaar afgezet. Bert Tieben, methodoloog bij SEO Economisch Onderzoek, licht de studie en de uitkomsten daarvan toe.

3) Inventarisatie warmte bronnen – door Paul van Dijk, Regio Hart van Brabant.
De afgelopen tijd zijn de duurzame warmte bronnen in Hart van Brabant in kaart gebracht. Tijdens het webinar wordt inzichtelijk waar deze bronnen zich bevinden en wat het potentieel is. Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden om deze bronnen te benutten voor duurzame warmte in de regio?

Aanmelden voor het webinar
Wij nodigen u van harte uit om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. Aanmelden kan via onderstaande link. Uiterlijk drie dagen voorafgaand aan het webinar ontvang u van ons de link voor de bijeenkomst via Microsoft Teams.

Inschrijven

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen