Submenu

BRABANT OP DE SCHOP: Verborgen energiebronnen waarmee stedelingen en ommelanders kunnen winnen

28-10-2020 93 keer bekeken 0 reacties

Begin

03-11-2020 om 15:30

Einde

03-11-2020 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De livestreamserie 'Brabant op de Schop' is de follow-up van het provinciale programma Sustainable Energy Farming (SEF).

Binnen het provinciale energieprogramma SEF hebben twintig vertegenwoordigers vanuit overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en samenleving in 2019 in zes ontmoetingen (een kenniskring) gezocht naar antwoorden op de vraag hoe de kloof tussen stad en ommeland te overwinnen zodanig dat iedereen wint. Dat leverde niet het ‘gouden ei’ op, maar wel veel inzichten en mogelijk nieuwe richtingen die de moeite zijn om te delen. 

Livestreams 

In de serie livestreams ‘Brabant op de Schop” praten we in de aflevering op 3 november om 15.30 uur achtereenvolgens met Koen Antonis over de opzet en invulling van de kenniskring, Stijn van Liefland over een andere verrassende energiemix en Martin Bakker over nieuwe verdienmodellen die iedereen winst kunnen opleveren. 

Kloof overbruggen 

Bij de energietransitie gaat het om ‘anders denken en doen’, om het zien van kansen en durven te handelen. Op zoek naar nieuwe vormen van samenwerken, naar andere verdienmodellen, innovaties en inspiraties die de problemen kunnen wegnemen. Wil dat slagen dan moeten wij afscheid nemen van oude tegenstellingen, over de eigen schaduwen heen springen, zoals over de kloof die er is tussen stad en platteland.  Hoe overbruggen wij deze kloof zodanig dat iedereen daarbij wint: natuur, de stad en het ommeland. 

Benieuwd geworden? Meld je dan aan via het formulier of kijk deze en eerdere afleveringen terug op het youtube-kanaal van De Waardenmakers. 

De livestreamserie 'Brabant op de Schop' is de follow-up van het provinciale programma Sustainable Energy Farming (SEF). Hierin gaan we met gedegen analyses, origineel denken en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. De livestreamreeks bestaat uit 15 afleveringen, om de 2 weken op dinsdag om 15.30 uur. 

 
Datum:                3 november 2020   
Tijd:                     15.30 - 16.15 uur   
Locatie:               Via livestream 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen